Kaj likov je zasula že lopata!

V letošnji televizijski beri sicer nismo bili priča tako masovnemu pokolu glavnih in skoraj glavnih likov, kakor nam ga je lani pripravila Igra prestolov z rdečo svatbo (mimogrede: pred leti bi bil to ob vse višjih zahtevah nastopajočih v Prijateljih edina možna scenaristična rešitev, kako to humoristično nanizanko podaljšati še za kako sezono). A je seznam fiktivnih oseb, ki so se morale posloviti, vseeno dolg in raznolik. Pri čemer seveda znova prednjači Igra prestolov, ki se je poslovila od petih glavnih oseb. Prvo mesto si sicer deli z Imperijem pregrehe in Sinovi anarhije, a slednji seriji sta se letos že za vedno poslovili z malih zaslonov, medtem ko ustvarjalci Igre brusijo nože, meče in puščice za prihajajočo peto sezono.

Poglejmo torej, kaj nam prinaša ta srhljivi seznam. Kdo je bil tisti, ki se je od televizijskega sveta poslovil na najbolj krut, nenavaden in bizaren način. Seznam ni dokončen, saj je v kaki latinskoameriški telenoveli bržda umrla kaka junakinja, ko jo je med odhodom z operacije oči na prehodu za pešce zbil avto, ki ga je vozila teta nečakinje njene prababice v osmem kolenu, ki se je napila zaradi šoka, ko je izvedela, da je njen mož v resnici ded sina njene najboljše prijateljice, ki niti pod razno ni poznala gasilca iz Plešaste pevke.

5. Bob Stookey, Živi mrtveci (The Walking Dead)

Včasih ni dovolj, da je svet v primežu zombi apokalipse, ampak se zvezde zarotijo prav proti tebi osebno. Tako kot proti Bobu, ki je imel najprej smolo, da ga je zombi ugriznil pod vodo (zamujena priložnost Martina Strela, da stori korak naprej na ameriški televiziji), nakar si je skupina kanibalov njegovo nogo privoščila za popoldanski posladek. Za češnjo na torti krute usode ga nato fenta kolega, da ne bi oživel kot zombi.

4. Joffrey Baratheon, Igra prestolov (Game of Thrones)

Kaj je še huje, kot če te pokonča prijatelj? Recimo nevestina babica. V spregi z Mezinčkom mlademu samodržcu sicer nista dala piti tinte, je pa strup njegov ksiht vseeno obarval tintasto vijolično. Najbrž najbolje sprejeta teve smrt zadnjega desetletja z izjemo trenutka, ko so ukinili Lepo je biti sosed.

3. Oberyn Martel, Igra prestolov (Game of Thrones)

Rdeči gad, ki je v želji po maščevanju Lannisterjem sprejel vlogo Tyrionovega borca v sojenju s spopadom, je ugotovil, da je Vršaca v sedlu sposoben premagati toliko kot češki alpinistični krožek Vesele sandale pot do Kredarice. Njegovo glavo je očitno poganjal iOS 7, saj jo je Gregor Clegane odprl s pomočjo prstnih odtisov.

2. Pierce Hawthorne, Šola za prvake (Community)

Lik Chevyja Chasa se v peti sezoni humoristične nanizanke ne poslovi s pokom temveč z brizgom. Njegov lik zaradi čezmerne masturbacije dehidrira in umre. Ko so ga odkrili, je imel dlani najbrž bolj dlakave kot jeti.

1. Bertram Cooper, Oglaševalci (Mad Men)

Priletni solastnik oglaševalske tvrdke, v kateri dela Don Drapper, je za vedno zaspal na kavču. Brez vpletanja orožja, strupov ali topih predmetov. Srce je preprosto nehalo biti in poskrbelo za najbolj šokanten način smrti v letu 2014.

Objavljeno v reviji Stop