Spletni spodrsljaji

December je čas, ko vlečemo črte pod minulim letom. Koledarska cikličnost nam ponuja priložnost, da povzamemo vse, kar se nam je zgodilo, v lične, obvladljive sezname, in se pretvarjamo, da bo po novem letu bolje (Bolje, ne boljše. Tomaž, nič ne bo z odstotki honorarja za citat, oprosti.) Zato je tudi uredništvo Bedančeve beležke za brezpredmetne sezname in klike mameče lestvice sklenilo v svojih decembrskih izdajah podati pregled iztekajočega se leta. Ker se je dejansko življenje že zdavnaj premaknilo na splet in imajo dogodki iz resničnega sveta zgolj bagatelni vpliv na tisto, kar je resnično pomembno, začenjamo s seznamom največjih slovenskih spletnih spodrsljajev.

3. Trije obiskovalci Pivo & burger festa na Instagramu ne objavijo fotografij svojega obeda

Popolno doživetje enega najbolj hipsterskih dogodkov leta so skazili trije nepozorni obiskovalci, ki so pozabili deliti podobe svojega živeža z uporabniki fotografske spletne storitve. Eden od nesrečnikov, Tine M., 28, se je sicer izgovarjal, da je porabil zadnje atome baterije telefona za slikanje panorame Tromostovja, a pritožba je naletela na gluha ušesa vrhovne hipsterske inšpekcije. Prav tako neuspešna je bila pritožba Janeza B., 32, da uporablja zgolj telefonske govorilnice in da mu zato status hipsterja pripada samodejno. Tretji, neimenovani kršitelj, je kazen sprejel stoično. Vsi trije so si morali obriti brade in pol leta nositi široke hlače.

2. Pevec Modrijanov se pridruži Facebook skupini Harmonika smrdi!

Zgodilo se je le dva dneva pred Nočjo Modrijanov. Oboževalci ansambla na Facebooku so vzrohneli. Zagrozili so, da bodo namesto na koncert svoje najljubše skupine odšli na mega žur Mambo Kingsov, ki tako ali tako preigravajo vse komade Modrijanov in njihovih koncertnih gostov, na katere se da žurati. Pevec se je urno opravičil v statusu na zasebnem profilu in svoji javni FB strani, češ da ga je v skupino dodal neznani šaljivec. Noč Modrijanov je bila uspešna, Blaž pa je za vsak primer s spleta umaknil svoj selfie s pevcem Noctiferie.

1. Politik povšečka tvit politika nasprotne opcije

Največja napaka letošnjega spletnega udejstvovanja je morebiti zgolj apokrifna. Le anekdota, ki si jo v temnih nočeh okrog tabornega ognja pripovedujejo piarovci politikov. A bojda se je resnično zgodila. Neimenovani politik je tvitu političnega nasprotnika prilepil zvezdico, kar je enakovredno facebookovskemu všečku oziroma dvignjenemu palcu. Napako naj bi spoznal v osmih sekundah in zvezdico preklical, toda prepozno, saj jo je opazil uporabnik tviterja pod psevdonimom @zvizgac. Na to je opozoril v tvitu, ki je izginil v dveh sekundah, le trenutek pozneje pa je bil ukinjen tudi njegov račun. 

Objavljeno v reviji Stop