KAJ NAM OBETA 2015

Tik pred poslednjimi obrati kazalcev v iztekajočem se letu nas je obšla radovednost, kaj nas čaka v prihodnjih 365 dneh. Za mnenje smo tako zaprosili priznano slovensko vedeževalko, ki je sicer želela ostati anonimna, jo pa priporočata tako Oto Pestner kot Alfi Nipič. Dotična gledalka v bodočnost uporablja dokaj moderno metodo, iritumantijo, kjer vpogled v prihajajoče dneve razbere iz neveljavnih volilnih lističev. Letošnja bera neveljavnih glasovnic je bila s tremi volitvami precej obilna, zato nam vedeževalka zatrjuje, da so njene napovedi pravzaprav že dejstva, ali pa ji ni ime Melita Komljanec.

Pravi detektiv bo znova pritegoval pozornost gledalcev s filozofskimi traktati, ki se bodo opirali na geometrijske metafore. Namesto »čas je ploščat krog« bo tokrat vodilna tema serije »prostor je tridimenzionalni kvadrat«.

V Igri prestolov bo nekdo umrl.

Janšev roman Noriško kraljestvo – Beli panter bo boj za nagrado kresnik sicer izgubil v fotofinišu, zato pa bomo na malih zaslonih lahko že jeseni gledali istoimensko epsko nadaljevanko v desetih delih v režiji Romana Končarja.

Slovenci bomo letos na Evrovizijo poslali pesem, ki jo bo zložil wunder-team Raay, Grabnar, Vlašič. Končno združeni bodo obnoreli Evropo in Sloveniji prinesli zmago z največjim seštevkom točk doslej. Edina država, ki Sloveniji ne bo podelila douze points, bo Hrvaška, ki se bo tako maščevala za vse pretekle napeve omenjene skladateljske trojice, ki jih veter v poletnih mesecih s slovenskih teras v izvedbi one-man bendov prenaša nizdol Jadranskega morja. Slovenija se bo veselila zmage in obljubila, da Evrovizijo naslednje leto priredi v Stožicah. Načrti bodo propadli, ker ARSO organizatorjem ne bo dovolil izvedbe prireditve, saj bi se po njihovih načrtih hrup razlegal do Fondovih blokov ob Plečnikovem stadionu.

Pisec Bedančeve beležke bo dobil službeno vozilo. (Splača se poskusiti.)

Pop Design bodo priredili poslovilni koncert.

Samopromocijski genij Damjan Murko se je od leta 2014 poslovil žalosten in otožen, saj se je njegov tradicionalni koledar že tri dni po izidu pogreznil na obskurne tretje strani slovenskih novičarskih portalov. Zasenčil ga je predsedniški koledar Boruta Pahorja z dvanajstimi delovnimi položaji. Ker med njimi ni ne predsedniškega ne manekenskega, lahko pričakujemo nov koledar, četudi je že prvi delan za vsa leta. Murko bo zato kot protiudarec decembra 2015 izdal posebno elektronsko izdajo svojega koledarja, v kateri bodo načrti za 12 kipcev po njegovi podobi, ki si jih bodo kupci lahko ustvarili doma s 3D-tiskalniki.

Slovenski glasbeniki bodo po dolgih letih znova stopili skupaj za dobrodelni projekt. Velika imena slovenskega popa od Giannija Rijavca prek Marijana Smodeta do Dadija Daza in Vilija Resnika ter še kopice drugih bodo posneli skupni komad, s katerim bodo skušali doseči, da bi Prvi program Radia Slovenija iz penzije povlekel Dragana Buliča, saj nihče več ne predvaja njihove glasbe.

Objavljeno v reviji Stop