PREDSTAVITEV KLASIKOV V KOPRU

V četrtek, 3. marca, sta se Sašo in Boštjan skupaj z voditeljem Anžetom ustavila v Kopru na prvi etapi predstavitev knjig sLOLvenski klasiki 1 in Od genov do zvezd. V prijetnem vzdušju Doma knjige so se pred več kot petdeset ljudmi pomenkovali o knjigah, dušah črvov in  iskanju svobodnega sonca.

Za povzetek dogajanja so poskrbeli v Primorskih novicah.

Naslednja etapa predstavitve bo ta četrtek, 10. 3., v Mestni knjigarni Celje, naslednji dve pa 24. 3. v mariborski Mestni knjigarni in 6. 4. v ljubljanskem Konzorciju.

INTERVJU - PRIMORSKE NOVICE

Jaša Lorenčič je iz Maribora prikolovratil do Ljubljane, da bi se tam pogovoril z Boštjanom s Trojan in objavil intervju v Primorskih novicah. Nepremagljivo vseslovenski članek.

KLIK za branje.

Ko sva že pri teh likih. V vašem epopejnem Krstu pri Savici je Bogomila ... Kako naj se izrazim ... Milo rečeno, prasica?

“Saj je v izvirniku tudi! Tip prevzame vero, da bi bil z njo, šele nato ugotovi, da ne more ‘biti’ z njo. Ne samo to, niti roke ne sme nase položiti, ‘če veš, kaj mislim’. Ene teorije Krsta razlagajo, da se je Prešeren želel prilizniti kleru s tem tekstom, ker si je Črtomir premislil, šel od malikov med kristjane, zgolj zaradi ženske. In v tem kontekstu je takšna škoda, da naj bi bil Prešernov osnutek prvega slovenskega romana zažgan. Ampak ko sva že pri Prešernu: on si ne bi nikoli na facebooku naštimal, da je v razmerju z Ano Jelovšek.”

INTERVJU: GORENJSKI GLAS

Igor Kavčič se pomenkuje s Pižamo in na koncu reže material, da lahko stlači povedano na tri strani. KLIK

 

Ni Ivana Tavčarja. Na tem mestu se lahko opravičite bralcem iz Poljanske doline, kjer je veliko naših naročnikov …

»Saj je tudi Tavčar prisoten. S plavalno šolo Agate Schwarzkobler, pri Zbranih delih Janeza Jalna pa boste našli referenco na Cvetje v jeseni. Mogoče bom v naslednjem delu za osnovno zgodbo uporabil Cvetje v jeseni, recimo kot oglas za hipster brivnico – pobrijte se, sam žvav ma dlako po cev glav. Ali pa bo to oglas za kakšen tečaj reanimacije, pri srčni kapi.«