MATI VSEH SEZNAMOV

Lani je Oddelek Bedančeve beležke za sistematizacijo, preštevanje, statistiko in postavke ob zaključku koledarskega leta pripravil nekaj preglednih seznamov, ki so povzeli iztekajoče se leto. To nalogo smo omenjenemu oddelku (to je: Oddelku Bedančeve beležke za sistematizacijo, preštevanje, statistiko in postavke, če ste vmes že pozabili in se vam ne ljubi vračati na začetek članka) zastavili tudi letos. Podplačani izvajalci so se dela lotili marljivo in vestno, ko smo ugotovili šokantno vest. Lestvic in seznamov ob zaključku leta se nismo spomnili mi, ampak to počno tudi drugi.

Naše iluzije o izjemnosti, samosvojosti in pomembnih prebojih na področju novinarskega dela so se nemudoma razblinile v prah (sicer najfinejših kristalov swarowski). Zbogom, novinarske nagrade za posebne dosežke, ki smo si jih obetali za to revolucionarno inovacijo. Letos pri Bedančevi beležki sezname zato prepuščamo drugim, bolj rutiniranem sestavljavcem lestvic. Bi pa vseeno imeli nekaj želja, kaj bi radi brali, zato je Odbor Bedančeve beležke za vsiljevanje svojega mnenja in dobre zamisli sestavil seznam vseh seznamov, ki bi jih do konca leta radi videli na tiskanih ali spletnih straneh medijev.

Predlagani seznami se ne osredotočajo zgolj na eno sfero naše popkulturne dejanskosti, ampak skušajo pokriti razpršeno mavrico vsebin, ki jih vsakodnevno konzumiramo v medijski krajini.

- Najbolj umetniška fraktura trtice v oddaji Vse je mogoče.

Oddaji Vse je mogoče je uspelo, kar ji po vseh izkušnjah z razvedrilnimi poskusi na nacionalki, skorajda ne bi smelo. Bojan Emeršič je on sam in ne prisiljeno pobebavljen lik (oziroma vsaj odrska persona, ki je bližje njemu samemu kot fiktivnemu štajerskemu mesarju), dobra izbira igralcev in improvizatorjev, ki tvori jedro oddaje, pa deluje suvereno. Padanje po tleh se še nikdar ni čutilo tako urbano in gledalci si zaslužijo izvedeti, čigava zadnja plat se največ žrtvuje za skupni smeh.

- Najmanj reklam na uro resničnostne oddaje

Zanka: štejejo tudi reklame, zakrinkane v programsko vsebino.

- Najbolj okrogla obletnica glasbenega ustvarjalca

Zdi se, da so vsi koncerti v Sloveniji samo še velike obletnice delovanja glasbenic, glasbenikov ali skupin. Toda najvišja letnica ne pomeni nujno največjega uspeha, saj je pri izračunu treba upoštevati tudi notranja nesoglasja v skupinah in potrebe po denarju.

- Pet najbolj pretiranih napovedi obskurnih glasbenikov

Legenda glasbene industrije, trije kralji zabave, nepozabna kraljica plesnih ritmov … Konkurenca je huda.

- Pet najbolj prodajanih knjig, ki niso kuharice ali knjige za osebno rast

S to nesramno omejitvijo smo se znebili največjih uspešnic.

- Najbolj nenavadni modni dodatki

Po obisku Fashion weeka, Maraaye ni niti v širšem izboru.

Objavljeno v reviji Vklop.