Verski program 2.0

Cenjeni direktor televizije,

v skladu z vašim dopisom z dne 15. vinotoka tega leta, naj uredništvo verskega programa v novi shemi upošteva vse bolj uveljavljene duhovne prakse, ki jih je v Sloveniji toliko, da smo jih začeli izvažati tudi v evropske institucije, smo pripravili osnutke novih oddaj, ki bi lahko zapolnile tovrstno vrzel v našem programu.

Tu so torej koncepti novih oddaj, ki bi jih lahko po potrditvi pilotov vpeljali že sredi novembra. Upoštevali smo želje po sinergiji med uredništvi in izkoriščanju že obstoječih kadrovskih rešitev, ki jih naš javni zavod premore.

Razbeljeni podplati

Hoja po žerjavici odraža osebnostno umirjenost in uravnoteženost s kozmosom. Sleherni korak po vročem oglju je nova stopinja k boljšemu razumevanju sebe. Četudi gre pri hoji po žerjavici predvsem za tekmo s samim seboj, gledalci hočejo dinamičnost. Zato bodo nastopajoči razdeljeni v dve skupini, ki jih bosta do končnega cilja na vlažni trati vodila Nina Valič in Boris Kobal.

Vseeno se lahko primeri, da kdo, ki še ni dovolj duhovno dozorel, občuti opeklino. Te lahko oskrbi strokovno usposobljeni voditelj, dr. Andrej Stare, ki bo obenem tudi javno oštel vse, ki jim ne bo uspelo čez žerjavico.

Vibrirajmo z belimi levi

Zvezdan Martič in slonček Bansi ob spremljavi pianista iz Polnočnega kluba zreta v slike belih levov in ubesedujeta svoje občutke. Da dosežemo maksimalno energetsko vibracijo, mora oddaja trajati vsaj osem ur.

V vsaki oddaji bomo pet minut namenili Draganu Buliču, ki bo vsakokrat izbral skladbo Giannija Rijavca, Dadi Daza ali Tanje Žagar, ki jo bo nato zaigral hišni ansambel, sestavljen iz članov Belih vran in Mladih levov.

Univerzalne sive celice

Pavle Ravnohrib vodi kviz, v katerem morajo tekmovalci poleg odgovorov ugotoviti tudi vprašanja. Če so na dovolj visoki osebnostni ravni, jim bo z dostopom do univerzalnega znanja to tudi uspelo.

Predlagamo tudi odkup oddaje Top 4 s komercialne televizije. Videti je kot oddaja, v katero so vtaknili tiste bizarneže, ki jim jih je bilo sram pokazati na predizborih Slovenija ima talent. Bila bi dobrodošla popestritev ter tudi nadgradnja našega verskega programa, saj se še tako zakrknjen ateist začne po petih minutah ogleda križati na vse pretege in moliti k nadnaravni entiteti po lastnem izboru, naj ga odreši teh muk.

S spoštovanjem,

Uredništvo verskega programa

P.S: Novoletno darilo za naše uredništvo s steklenico vode in napisom »Naredite si cabernet sauvignon po svojem okusu« se nam še vedno zdi rahlo neokusno. Ha. Ha. Ha.

(Objavljeno v reviji Stop)